İkilem İle Çok Özel...

Abone Ol :

İkilem İle Çok Özel...

Son dönemde müzikseverlerle buluşturdukları şarkılarla büyük beğeni toplayan ve müzik listelerde ilk sıralara yerleşen İkilem ile kralmuzik.com.tr olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. İkilem, yeni projelerinden, müzik kariylerlerine kadar merak edilen tüm soruları içtenlikle yanıtladı.

22-04/11/ikilem2202202212980s.jpg

"BU SATTEN SONRA ŞARKISINDA İKİLEM'İ DUYDUK"

“Bu Saatten Sonra”  isimli şarkınınız bir hikayesi var mı? Şarkıyla nasıl buluştunuz ?

İkilem: Şarkının söz ve müziği Harun Çelik’e ait,çok yetenekli bir arkadaşımız,ilk dinlettiğinde direk şarkıda İkilem’i duyduk sağolsun şarkıyı bize uygun gördü.
 
“Bu Saatten Sonra”nın stüdyo sürecinden bahsedermisiniz? İkilem için stüdyo zamanları nasıl geçer ?

İkilem: Aynı formul aslında çoğu zaman,ilk önce demo kayıt aşamasını evlerde bitirmiş oluyoruz daha sonra stüdyo süreci başlıyor,doğru sesleri bulup hazır hissettiğimizde yayınlıyoruz:)
 
Müzik kariyerinizde bu yola ilk çıktığınız zaman tereddüleriniz yada korkularınız oldu mu ?


İkilem: Korku demeyelim ama herkes gibi çekincelerimiz vardı,hala da var,ilginç bir camia:) biz pek o sularda yüzmüyoruz,şarkılarımızı yapıp,bizi dinleyenlerle beraber konserlerde hepberaber söylüyoruz,esas meselemiz bu:)
 
“İkilem” in hikayesi nedir peki? Nasıl bir araya geldiniz ?

İkilem: 2005’te konservatuarda tanıştık,o günden beri reklam,sinema ve dizi müzikleri yapıyorduk,2019 da pandeminin hemen öncesi İkilem besteleri ortaya çıktı.

"İÇİMİZDEN GELDİĞİ GİBİ MÜZİK YAPIYORUZ"

 Her yeni projeniz müzikseverler tarafından çok seviliyor, listelerde ilk sıralarda yer alıyor. Doğru şarkı, doğru melodi diyebilirmiyiz?

İkilem: Teşekkür ederiz. Bizimle aynı duyguları paylaşan herkese minnetarız,içimizden geldiği gibi müzik yapıyoruz,evet melodik müziği seviyoruz belki sırrı bu olabilir ama yine de bir formul yok bizce:)
 
İkilem, alışıla gelmiş bir tarzın dışında kendi ruhundan gelen müziği yapıyor diyebilirmiyiz ? Siz kendi  müzik tarzınızı nasıl yorumlarsınız ?

İkilem: Çok net bir ifade şeklimiz yok müziğimizi aslında,çok genel bir tabirle”alternatif pop” diyebiliriz.
 

"BÜYÜK HEDEFLER KOYMUYORUZ"

Yeni bir projeye başlamadan kendinize yüklediğiniz sorumluluklar ya da hedefler var mı ?

İkilem: Hiç öyle büyük hedefler koymuyoruz bir projeye başlarken,önce bizim içimize sinmesi gerekiyor ve sıcak,samimi duyulması çok önemli,gerisi bir şekilde geliyor zaten:)
 
“Nokta” adlı bestenizle “Hollywood Music In Media” ödüllerinde birinci olarak dünya çapında bir başarı hikayeniz var... İkilem  müziğini dünyaya duyurmaya devam edecek mi ?

İkilem: Önce ülkemizde çok işimiz var,gitmediğimiz görmediğimiz şehirler var,daha sonra yurtdışını konuşuruz:)
 

"UZUN VADELİ HAYALİMİZ ALBÜM..."

Yeni projeler arasında nasıl planlar var ? Albüm çalışması olacak mı ?

İkilem: Yakın zamanda bir single daha geliyor,albüm elbette olacaktır bunun için biraz kapanmaya ihtiyacımız olacak,uzun vadede hayalimiz tabiki albüm

 

RÖPORTAJ : DENİZ RÜYA ÖZDEMİR

Etiketler: ikilem

Abone Ol :